Loading...
Menu

Όμιλοι Ρητορικής 1ου και 2ου Γυμνασίου

 

Όμιλοι Ρητορικής 1ου και 2ου Γυμνασίου

(Greek Rhetoric Debate & Greek Impromptu Speaking)

 

Στις 5 και 6 Απριλίου 2014 μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου του Κολλεγίου Ανατόλια έλαβαν μέρος στους Γ΄ Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στην Ελληνική Γλώσσα που διεξήχθησαν στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν μεταξύ 152 παιδιών από 27 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης σε δύο ρητορικά αγωνίσματα, τους Διττούς Λόγους και τον Αυθόρμητο Λόγο.

          Συγκεκριμένα, από το 1ο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ανατόλια στο αγώνισμα των Διττών Λόγων συμμετείχαν οι μαθητές Μητρούση Σοφία, Λέφας Θάνος, Γάτα Μαρία, Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα, Δεβετζής Κωνσταντίνος και Αρβανιτάκης Στέφανος με σύμβουλο του Ομίλου Διττών Λόγων τη φιλόλογο Ζωή Κοτρώνη. Στο αγώνισμα του Αυθόρμητου Λόγου συμμετείχαν οι μαθήτριες Χατζηαδαμίδου Νάντια και Χαραλαμπίδου Μαρία με σύμβουλο του Ομίλου Αυθορμήτου τη φιλόλογο Βίκυ Καραθόδωρου. Ως χρονομέτρες προσήλθαν οι μαθήτριες Πέρρου Καλλίνα, Ναβροζίδη Μαρία-Νεφέλη, Ρωσσάκη Μαρία-Χριστίνα, Ζορπίδου Βασιλική, Καπάζογλου Ελευθερία και Περμεκερλή Έλενα.

          Από το 2ο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ανατόλια στους Διττούς Λόγους διαγωνίστηκαν οι μαθήτριες Αγγελοπούλου Δήμητρα, Κάλφα Θάλεια, Μπριτσιάνη Ιωάννα και Παπαδοπούλου Αριάδνη με σύμβουλο του Ομίλου Διττών Λόγων τη φιλόλογο κα Σπάνδου Άντη. Στον Αυθόρμητο Λόγο το 2ο Γυμνάσιο εκπροσώπησαν οι μαθητές Αναστασιλάκη Μαρίνα, Αντωνιάδης Αλέξανδρος, Γκορτσίλας Ιωάννης, Κυρκούση Ευαγγελία και Στογιάννου Έλλη με σύμβουλο του Ομίλου Αυθορμήτου τη φιλόλογο κα Κωνσταντίνου Θάλεια.

          Οι παραπάνω μαθητές έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα στα αντίστοιχα ρητορικά αγωνίσματα από τις συμβούλους καθηγήτριες συμμετείχαν στους αγώνες με γνώση, ευχέρεια λόγου και ευγένεια και ωφελήθηκαν πολλαπλά λαμβάνοντας υψηλές βαθμολογίες και διακρίσεις. Ειδικότερα, στους Διττούς Λόγους η Μητρούση Σοφία (1ο Γυμνάσιο, τμήμα 3b) κατέκτησε με τη διασχολική ομάδα της στην 1η θέση, ενώ η Παπαδοπούλου Αριάδνη (2ο Γυμνάσιο, τμήμα 2c) αναδείχθηκε με την ομάδα της στη 2η θέση ξεχωρίζοντας μεταξύ 24 διασχολικών ομάδων που συμμετείχαν στο αγώνισμα. Επιπλέον, η ομάδα της Παπαδοπούλου Αριάδνης διακρίθηκε και με το βραβείο συνεργασίας, το οποίο εξαίρει αυτήν ακριβώς τη δεξιότητα και ηθική που χαρακτηρίζει  τις διασχολικές ομάδες των Διττών Λόγων. Στον Αυθόρμητο Λόγο βραβεύτηκε ως 3η καλύτερη ομιλήτρια μεταξύ 80 διαγωνιζομένων η Κυρκούση Ευαγγελία (2ο Γυμνάσιο, τμήμα 2b).

Το σχολείο συγχαίρει θερμά για την προσπάθειά τους όλους τους μαθητές του που διαγωνίστηκαν στους Αγώνες Ρητορικής, ιδιαιτέρως δε αυτούς που ξεχώρισαν στις πρώτες θέσεις.   

 

 
 
 
 
 

Share

 

Τζον Κέννεντυ 60
Πυλαία, Τ.Κ. 55535
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Τηλ. +30 2310 398200
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακαδημαϊκές συνεργασίες
international_ib cern masthead
Πιστοποιήσεις
masthead